Jump to content


how to connect internet with Nokia 7320


  • Please log in to reply
9 replies to this topic

#1 everstand

everstand

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 27 posts

Posted 14 July 2011 - 01:00 PM

My all,.....
could u tell me how to connect internet with Nokia 7320 step by step.
We used EDGE technology. I tried first and create access point name but when I browse a website, the error message show ' not vaild access point....'.
thanks in advance.
Everstand
  • 0

#2 vijay_poonia

vijay_poonia

    Cisco Routing & Switching

  • Technical Experts
  • PipPipPip
  • 477 posts
  • Gender:Male

Posted 14 July 2011 - 01:58 PM

Ask your operator for GPRS(Internet) Setting.

Or you also can configure access point manually. Every operator have different access point and you need correct ap name to browse Internet.

That error message indicate that ap isn't configured properly.
  • 0

#3 mip104

mip104

    V.I.P. Member

  • Veterans
  • PipPipPipPipPip
  • 4046 posts
  • Gender:Male

Posted 14 July 2011 - 02:11 PM

Your access point has a IP proxy which should also be set, ask your Mobile Provider
  • 0

#4 everstand

everstand

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 27 posts

Posted 14 July 2011 - 02:48 PM

Your access point has a IP proxy which should also be set, ask your Mobile Provider


there is no proxy setting in the Nokia 7320. our ISP use 'no proxy'.
I have to create an access point name that's already provided by mobile porvider. The name is 'mobilenet'.
So, where I have to create this access point in Nokia 7320 handset and what I have to do other setting to connect internet.
Please......
  • 0

#5 everstand

everstand

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 27 posts

Posted 14 July 2011 - 03:01 PM

Ask your operator for GPRS(Internet) Setting.

Or you also can configure access point manually. Every operator have different access point and you need correct ap name to browse Internet.

That error message indicate that ap isn't configured properly.

ya...how can i configure it properly and could u show me step by step. AP name is ' mobilenet'.
Regards;
Everstand
  • 0

#6 vijay_poonia

vijay_poonia

    Cisco Routing & Switching

  • Technical Experts
  • PipPipPip
  • 477 posts
  • Gender:Male

Posted 14 July 2011 - 03:24 PM

In mobile

Setting --> Connectivity --> packet data

Here you can see two option

1. packet data connection *When available and When needed*

2. Access point

Now insert correct apn(mobilenet) in access point.

(this is needed only if you are browsing on PC using mobile)


Now on PC create new Dial-up Connection

Use *99# or *99***# as dialing number

Leave everything to its default including username and password.

Make sure your phone's modem is responding

Attached File  ScreenShot84.png   29.54KB   1 downloadsAttached File  ScreenShot83.png   30.38KB   1 downloads

Control pannel --> phone and modem --> select correct modem --> properties --> in diagnostic, click on query modem

if the result is successful then you are ready to browse INTERNET.


Thanks
  • 0

#7 everstand

everstand

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 27 posts

Posted 14 July 2011 - 04:18 PM

In mobile

Setting --> Connectivity --> packet data

Here you can see two option

1. packet data connection *When available and When needed*

2. Access point

Now insert correct apn(mobilenet) in access point.


I've already done like that. I 've created AP name. And what do i need to do more? just that's all?
I just want to connect directly mobile to internet.
thanks&regards;
Everstand
  • 0

#8 vijay_poonia

vijay_poonia

    Cisco Routing & Switching

  • Technical Experts
  • PipPipPip
  • 477 posts
  • Gender:Male

Posted 14 July 2011 - 05:46 PM

Ok, then add new access point and make it default ap.

Delete any already exist ap and reconfigure device.

Are you sure this apn (mobilenet) is correct ?
  • 0

#9 mukeshkt00

mukeshkt00

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 6 posts

Posted 20 March 2012 - 10:57 PM

Just install nokia pc suite on your and connect your mobile to pc using bluetooth or usb and then open nokia pc suite and follow the instruction , download nokia pc suite from here:- http://www.softpedia...-PC-Suite.shtml
Thanks
  • 0

#10 DominicTodd

DominicTodd

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 6 posts
  • Gender:Male
  • Location:Annapolis, Maryland

Posted 29 August 2012 - 08:10 PM

Just ask you mobile IPS that you want to active internet service. They will send you activation code according to you Hand set model
  • 0





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users