Jump to content


configuring outlook behind ISA


  • Please log in to reply
2 replies to this topic

#1 sikandarht

sikandarht

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 4 posts

Posted 13 May 2011 - 02:22 PM

Hi all;

i have problem using outlook behind ISA 2004. we have small network with 100 nodes. for email outlook is used on client computers. incoming & outgoing server are external......... when ISA installed....all traffic through webproxy clients with http goes correct everything goes o.k but when our email client using outlook for email got error...no pop smtp server found...... i have set rules to allow all internal traffic using pop smtp imap dns.......plz help if misconfigure somethings............
  • 0

#2 laf_c

laf_c

    Firewalls&Routing specialist

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1787 posts
  • Gender:Male
  • Location:Romania
  • Interests:Networking, tenis and chess

Posted 13 May 2011 - 03:18 PM

Hi all;

i have problem using outlook behind ISA 2004. we have small network with 100 nodes. for email outlook is used on client computers. incoming & outgoing server are external......... when ISA installed....all traffic through webproxy clients with http goes correct everything goes o.k but when our email client using outlook for email got error...no pop smtp server found...... i have set rules to allow all internal traffic using pop smtp imap dns.......plz help if misconfigure somethings............


Webproxy is provided by ISA? You have two choices:
- you tune up the proxy so it will "NAT" also SMTP/POP3 services
- you define on top of other rules a rule for all network reaching that mail server (NAT).
  • 0

#3 sikandarht

sikandarht

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 4 posts

Posted 16 May 2011 - 02:30 PM

Webproxy is provided by ISA? You have two choices:
- you tune up the proxy so it will "NAT" also SMTP/POP3 services
- you define on top of other rules a rule for all network reaching that mail server (NAT).



thnks alot.......

i have correct my mistake........by installing firewall client on user's end......everything then goes ok......

using secureNat and web proxy client.........email problem was not solved...only with firewall client it done as i want.
  • 0





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users